19 november, 2015

Allt skit börjar i pungen

Av JanneHbom

telefongift_1000x450

TORSDAG – Kaffet smakade extra gott idag. Det gör det ibland. Jag sitter här i köket i ljuset från lampan över frukostbordet med novembermörkret runt omkring mig. Golvet är svalt, nästan kallt. Det blir så i gamla hus. Men ingenting som ett par värmande raggsockor inte kan avhjälpa. Och en kopp varmt kaffe.

Hotet har höjts och Hagamannen bor inte Motala. Ingen kommer i stort sett att rösta i det egyptiska valet. SAS är näst sämst och Sverige är sämre på företagstalanger. Flera trafikolyckor orsakade långa köer. Försäkringskassan måste börja kolla mer och många avviker. Dessutom fortsätter jakten på de skyldiga och någon roade sig med ett bombskämt på Kastrup. Allt enligt morgontidningens rubriksättare. Det är som vanligt med andra ord. Vi lever i en ding-ding värld.

Bra att regionen kraftsamlar arbetet mot prostatacancer. Den absolut vanligaste cancerformen bland män. Målet är att korta vårdköer och ge en jämlik vård. ”” var det någon som sa en gång.

Jag gillar Mjölby. Jag vet, jag brukar ge vår grannkommun en känga då och då. Visst, mest på skoj men samtidigt känns det ibland som det nästan behövs, en känga alltså. Men, som sagt, jag gillar Mjölby. Trots både politisk turbulens och det som verkar vara ledarskapsutmaningar i den kommunala organsationen finns det en stark framtidstro i kommunen som jag önskade vi hade lite mer av i Boxholm. Nu senast är det satsningen på Svartå strand som blir mer och mer spännande och omfattande. En av aktörerna, HSB, flaggar nu för att de kanske rent av kommer att fördubbla antalet lägenheter i sitt åtagande. Go, Mjölby!

I Boxholm fortgår renoveringen av Frostlingshuset. Jag är rädd för att det enda som kommer att fördubblas där är kostnaden för renoveringen. Men jag har säkert fel. Hoppas jag.

Vi må leva i de uppkopplades tid men än kan man lita på gamla hederliga Skatteverket. Myndigheten vägrade nyligen att erkänna ett äktenskap som tydligen skulle ha ingåtts över telefon. Vi har ju lärt oss att aldrig svara Ja i telefon när en säljare ringer men att ett ja skulle kunna innebära att man dessutom blivit lagvigd är tydligen något vi inte behöver oroa oss för, än. Tacka Skatteverket. Alltid nått!