6 februari, 2024

6FEB.24

Av JanneHbom

Tidig morgon, minus sju och helt vindstilla. Kattugglan har tystnat efter att ha hoat några mornar i sträck. Det är nog kallvädrets återkomst som anmodat pausering. Våren satt på väntan.

Men galenskaperna med sprängdåd och mördande fortsätter med oförminskad styrka. Trots ny rikspolischef. Det är en smått förlamande känsla att se hur det svenska folkhemmet bokstavligen skjuts sönder och samman. Samtidigt är det märkligt att vi till synes helt obekymrade rustar för andra krig än de som redan pågår i landet. Märkligt, sa Bull.

Lika märkligt är det att politiken mer och mer liknar Paradise Hotel eller Farmen eller någon annan namnstark dokusåpa. Ideologi har bytts ut mot impact – där den kristna högern i Sverige är föråkare. Ut med den drogliberala karriäristpolitikern och in med en moderat högprofilerad journalist med närmast exilkunglig aura runt sig. Märkligt, sa Bull.

”Vi tar inte ut några övervinster” låter Nordeas vd Frank Vang-Jensen meddela och höjer samtidigt utdelningen till ägarna. Och upprepar därmed det mantra som de övriga storbankernas chefer kacklar ut i media varje gång som en kvartalsrapport med just övervinster redovisas.  Och var gör vi, kunderna? Inte ett skit, knyter näven i fickan och nu kanske mer oroliga än någonsin att banken ska säga upp kontakten. Märkligt, när det egentligen borde vara precis tvärt om. Märkligt, sa Bull.

Här i Linnefors ser vi uttern då och då under vintern och ännu mer ser vi spåren av den. I varje fall när vi hade snön. Rutschkanorna mellan broarna. Små utterrodelbanor som rusar ned mot vattnet i forsarna. Uttern är tillbaka och det med besked. Faktum är att den som art inte längre är rödlistad. Härligt, sa Bill.