28 januari, 2022

28JAN.2022

Av JanneHbom

Skolbussen är tillbaka i Linnefors. Jag vet, kanske inte en nyhet som kommer att förändra hela världen. Inte en nyhet som kommer leda till att alla världens ledare samlas för att fira, men ändå. Det är något speciellt med skolbuss. Inte minst med tanke på att ens egna ungar i år fyller 30 och 31. Den kom där på vägen när jag i styv kuling kämpade mig upp mot brevlådan för att hämta in morgontidningarna. Jag tror det var Tobbes pappa som körde. Han svängde upp mot nybygget för ge skjuts.

Läste att 70 Coop-butiker ska flaggas om till lågprisbutiker – X-tra döps tilltaget till. Det var ju inte så länge sedan KF köpte Nettos butiker i Sverige (var det inte ungefär 70 butiker?). En bekant i ICA-världen undrade varför ett företag med så svag resultaträkning valde att köpa ett gäng butiker i oattraktiva lägen. X-tra kanske ett försök till svar?

I någon av morgontidningarna var det med en reklambilaga från Plantagen och jag blev jätteglad. Inte för att det var just Plantagen utan för att bilden på framsidan är helt grönskande underbar och att den är intelligent komponerad. Jisses vad jag helt plötsligt längtar till våren.

Påtår!