11 februari, 2021

11FEB.21

Av JanneHbom

Brottsutredningar, korruption och penningtvätt. Ord vars innebörd får en att tänka på den undre världen, maffian eller andra brottssyndikat. Helt korrekt, de har ju alla tuggat till sig det.

Men i det här fallet handlar det om affärsbanker verksamma i Sverige. Det är bara att byta ut det generella ordet bank mot namnet på den affärsbank som hanterar din lön eller din pension, dina lån eller tillgångar så är du rätt ute. Affärsbank förresten? Storbank ska det ju stå. Ni vet en sådan där som vinstar en fem, sex miljarder i kvartalet men inte ens orkar lyfta på luren när man ringer för att få kontakt.

Ringer ut gör de däremot. Eller de ringer inte. De hyr in bolag som ringer och ställer frågor om kundnöjdhet och servicenivåer. Alla med målet att i all indata hitta den där osannolikt lilla nålen i höstacken som det går att göra marketing om. Som ”Vi är bäst bland alla de dåliga” men med andra ord.Kylan fortsätter. Kallt men uttern är här och leker längs iskanten på ån. Det värmer lite i varje fall. Dessutom ser det ut som kylan kanske släpper greppet härikring redan i början på nästa vecka.

Till skillnad från Kinas största exportvara – Covid-19 – den behåller greppet och med tanke på takt och tempo i sprutandet kommer den att behålla greppet under lång tid. Tempot är nu så långsamt att det inte ens skulle funka för en sista släpdans på Lorry’s precis innan stängning.

Ljuset däremot kan ingen ta ifrån oss. Solen skiner och dagarna blir längre. Kaffet är riktigt gott. Snart vinner jag på Eurojackpot. Nya låtar skrivs. Bokbussfolk är trevligt folk. Portot är momsfritt. Och frimärkena är förklistrade. Se där.