19 maj, 2018

Välkommen till Janteland

Av JanneHbom

Här är avundsjuka granne med fru Missunnsamhet och herr Bitterkvist.

Tänk dig att du har en idé på hur inte minst småföretag och mindre verksamheter ska kunna ta betalt med kort utan att för den delen behöva investera i en massa dyr utrustning och ingå kostsamma avtal med bl a banker och kortterminalleverantörer.

Tänk dig nu att du lyckas med att både utveckla det till en produkt och marknadsföra denna som ett alternativ som dessutom faller många på läppen. Precis det är vad grabbarna bakom iZettle gjort. Till glädje för mig och många andra företagare som med ljus och lykta letat efter något där kostnaderna är transaktionsstyrda istället för fasta o dryga.

Det är som sagt vad man har gjort på iZettle och det är det som borde uppmärksammas nu när man säljer företaget till PayPal.

Men icke, istället väljer t o m en affärstidning som Veckans Affärer att lägga vinkeln på att de bägge grundarna ”gör sig en hacka” och vips har man sällat sig till de avundsjuka. Tragiskt. Och precis när man trodde ”the bottom is nådd” då väljer VA att dessutom benämna den ene grundaren som ”adelsmannen”.

LÄNGE LEVE JANTE!