24 oktober, 2020

TV3 & samhällsansvaret

Av JanneHbom

TV3 och resten av kanalerna i nest-familjen flyttar tillbaka till Sverige. Inte för att de vill utan för att Brexit tvingar dem till att lämna Storbritannien.

Helt plötsligt måste mediebolaget följa svenska lagar. Då blir det slut på all spritreklam. Hoppsan, ännu mera spelreklam då för att få gungorna och karusellerna att gå ihop.

Men enligt bolaget ska de nu engagera sig i samhällsdebatten. Vem vet kanske kommer vi få se samhällstillvända titlar i programutbudet från de gamla genomkapitaliserade Stenbeck-kanalerna, så som:

  • Luxfällan– programserie som belyser konsumtionens baksida.
  • Family Gay – Animerad hbtq för alla åldrar, kön och läggningar.
  • Parad gris hotell – Ett antal djurrättsaktivister räddar sig själva genom att rädda dräktiga djur. Dessutom blandar de jättegoda drinkar av gräs och kottar.
  • Fridlyst -Ett alternativt kriminologiskt magasin där GWs okände halvbror botaniserar i rödlistade arter och försöker ta reda på vad de tog vägen.

…eller jag vet inte, det blir nog som vanligt. Vad vet jag? Sätter på radion i stället, rattar in P2, Klassisk morgon, kaffet puttrar. Go’morgon. Idag blir det en kanondag.