23 november, 2015

Svärtan och smärtan

Av JanneHbom

blopp_1000x450

LÖRDAG MORGON – Och så kom då till slut kylan. Knappast revolutionerande utan snarare självklar. Den hör så att säga tiden till. Igår kväll hade vi premiär och sent om natten kom jag i säng. Sov ett par timmar och slumrade ytterligare någon. Fortfarande mörkt ute när jag letade mig fram till brevlådan för morgontidningarna. Kaffe och trycksvärta.

. I dagens Corren ett reportage som jag hoppas många läser. Om föräldraskapet som inte tar slut. På ett uppslag försöker journalisten Johan Sievers ge röst åt några föräldrapar med barn som i någon mening förblir barn hela livet. Svärtan, smärtan och oron.

Ett citat: ”Men i vår ålder är det framför allt tankarna på vad som händer efter vår död som skapar oro. Vem ska föra hennes talan då? Hur kommer hon att ha det?”.

Precis så.

Jag läser årets Nobelpristagare – vitryskan Aleksijevij – Starkt, tydligt och fängslande. På Nobeldagen den 10 december läser jag henne på Boxholms Bibliotek. Läsandet där har blivit en tradition. Jag tycker mycket om det.

Vår Malin fyllde 23 år i början på november. På självaste Nobeldagen har hon namnsdag. En bra dag med andra ord. Jag tycker mycket om det också.