11 december, 2013

Skottpengar har tydligen flera betydelser

Av JanneHbom

[2013-12-11] Hör på radio och läser i tidningar och inte minst i social medier om hur dåligt snöröjningen sköts. Inte minst i min egen hemkommun, Boxholm. Det verkar inte finnas någon botten på hur indignerad, irriterad och arg man kan vara. Detta föranleder mig till att komma med följande reflektion:

Skottpengar har tydligen flera betydelser.
Jag gillar Boxholm. Det är bra här. Det är en bra plats att bo på. En bra plats för ungarna att växa upp på. Jag gillar däremot inte snö. Tyckeregentligen inte om vinter överhuvudtaget. Men svårast har jag ändå för läktar-folket. De som sitter på läktaren och pekar finger och säger hur saker och ting ska skötas. De som aldrig själva är med på plan, i spelet. Men som alltid verkar veta hur saker och ting ska skötas och som alltid tycker att felet är någon annans.

Eftersom vare sig Larsson, Birath eller Johansson också för den delen har tillgång till en sedelpress och vår kommun är så liten som den är ser jag hellre att vi får hanka oss fram ett par dar i lite snö och att skottpengarna används i skolan och omsorgen istället. Men det är ju klart, jag bor ju ute på landsbygden utanför citykärnan så här har vi alltid skottat själva.
Kramsnö på er

PS Kanske har jag helt fel. Insnöad som jag är. DS