16 februari, 2017

Psykisk ohälsa i FREDAGSFRALLAN

Av JanneHbom

Den här veckan handlar FREDAGSFRALLAN om psykisk ohälsa. Gäst är Evelina Olsson. Hon är en ung och framgångsrik politiker, vice ordförande i kommunfullmäktige i Tranås, ledamot i fullmäktige och ledamot i kommunstyrelsen och dessutom ledamot av distriktsstyrelsen. Nu lämnar hon alla sina politiska uppdrag. De skäl hon anger är psykisk ohälsa. Straxt innan jul kom Evelina till ett skede då hon fick panikattacker, bland annat till följd av stress, och dagarna flög förbi men det kändes aldrig som att hon var i fas.

Vad gör man när paniken tar överhand och hälsan sviker? Det blir ett samtal om det som vi inte brukar prata om – psykisk ohälsa – om vägen dit och vägen tillbaka. Studier visar att cirka 25 procent av svenska kvinnor och 15 procent av svenska män brottas med psykiatriska besvär som till exempel oro eller ångest. Med andra ord det här borde vi prata mycket mer om. Vi börjar idag tillsammans Evelina. Välkommen att lyssna.

FREDAGSFRALLAN är en morgontidig radiotalkshow i Hitz-FM 97,8 Sommenbygd med Janne Holmbom som programledare. Med bl.a. spännande gäster, upptåg och bra musik skapar vi en bättre värld redan innan åttahugget. Vi fyller helt enkelt din morgon med bra pålägg och ger dig förutsättningarna för en perfekt fredag och början på en go helg.

FREDAGSFRALLAN sänds fredagar kl 07 – 08 på Radio Hitz-FM 97,8 Sommenbygd med repris söndag kl 10 – 11. Så ställ klockan på 7 så att du inte missar veckans sändning nu på fredag den 17 februari. Programmen finns också tillgängliga som podcast i efterhand.

Programmet sänds i radion FREDAG 17/2 kl 07:00 (Repris söndag 19/2 kl 10:00)
Nås du inte av radiovågorna kan du lyssna direkt via webben