24 maj, 2020

Överdrivet?

Av JanneHbom

Läste att Sveriges första frimärke just sålts på auktion. Drygt en miljooo.ooon inbringade märket. Idag kostar väl ett nytt knappt tian. Frankera idag och in en framtid kan det nå både ett högre värde och även i bästa fall en adressat.

Idag fyller Gary Burghoff år, 77 år. Få vet kanske inte ens vem han är men säger man Radar i MASH så vet alla vem han är. En genial roll i en genial teve-serie som verkat gå på ständig repris på någon av de där kanalerna som man får bläddra länge på fjärrkontrollen för att komma till.

Koreakriget där. Skatkriget här. Ett herrans liv är det i varje fall i trädgården. Det har tydligt något med bosättningar att göra. Ett par skator verkar inblandade.

Mike Tyson, ni vet den gamle boxaren som helt saknade impulskontroll ska tydligen göra comeback. Än finns det väl öron att bita av. Tyson – kul kille, hans namn blev synonym med aggressivitet och våldsamhet. Får många år sedan tog vi hand om Tyson – en missanpassad ung kille som förmodligen hamnat i fel sällskap. Han hade svårt att förstå sociala signaler och var initialt väldigt på samtidigt som han nog i grunden var rejält otrygg. Här hos oss fick han den trygghet han behövde och givetvis ett nytt namn – Tyson blev Jansson och han blev en av våra mest älskade familjemedlemmar. Han utvecklades till en trygg hedersknyffel och vi fick många fina år tillsammans. En Golden Retriever som jag hade ständigt intressanta samtal med.

När jag nu för tiden berättar för familjens nuvarande goldenhanne Dr. Watson om mina fantastiska samtal med hans föregångare brukar doktorn allt som oftast skaka på huvudet och skrattande replikera att ”nu överdriver du allt”. Överdriver? Pyttsan i en värld där folk är villiga att betala miljoner för ett frimärke är samtalet med en hund förmodligen det mest vardagliga som finns.