24 juni, 2023

Midsommardagen.23

Av JanneHbom

Idag är det rött så en av morgontidningarna läses via padda: den andra vilar några dagar för att komma i form och kommer först på måndag.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen jag gillar papperstidning, men det kräver utdelning och det har alltid varit svårt. Och nu är det svårare än någonsin. ja, alltså, vi talar om distribution inte utdelningar i forma vinster och provisioner. Det verkar vara enklare och mer generöst i dessa dagar än vad det någonsin varit.

Ta bara Postnord, ni vet ett företag som i varje fall på pappret verkar ska syssla med utdelning, där delade vd härförleden ut en ny lön till sig själv på 842.000 kronor i månaden. Det är vad jag kallar utdelning.

Samtidigt tog samma Postnord bort utdelningstjänsten ODR Standard och ersatte den med ODR Exklusiv (som förvisso fanns redan) men man passade också på att höja kostanden för tjänsten med flera hundra procent, så att den i varje fall prismässigt blev exklusiv.

I veckan fick jag ett brev av samma Postnord (ja ett vanligt brev i den vanliga brevlådan) där man meddelade att de tyvärr nästan inte fixar att genomföra sitt grunduppdrag under ett antal veckor nu i sommar – att dela ut vanlig post varannan dag – så, som de skriver ”väljer vi att PAUSA utdelningen av ODR exklusiv”. Vad ska man säga?

Jo, man kan säga att den här svensk/danska farsen har gått för långt. Ett företag som glömt bort vem som är till för vem och samtidigt också förlorat sin själ och dessutom helt tappat tron på att man ska kunna göra det som man tidigare gjort i decennier. Helt galet! Låt mig bara för tydlighetens skull ha det sagt att alla de på Postnord som jag möter i mitt arbete är glada, trevliga och serviceinriktade så igen skugga ska falla över dem – utan som vanligt är farsen även i detta bolag en spel som pågår bland folk med en helt annan lönegrad.

Annars kan meddelas att Matjessillen var god, så ock tillbehören.

Nu påtår!