31 mars, 2020

Mars, snart April

Av JanneHbom

Idag åker vinterskägget av. Redo att ta emot april månad med öppet ansikte. Sista mars. Idag invigdes Eiffels torn och Asplunds bibliotek.

För flera år sedan såg jag en dokumentär om Eiffeltornet. Imponerande och nydanande konstruktion. Jag minns att jag fascinerades kanske mest av den del av konstruktionen som man inte ser. Den under jord. Den som bokstavligen utgör det fundament som håller tornet på plats.

Stockholms stadsbibliotek är invändigt så nära en litterär orgasm en bokälskare kan komma. Rotundan med sina bokbeklädda väggar är tårdrypande vacker och jag bli lika hänförd varje gång jag kliver in. Exteriört är byggnaden minst lika läcker och utgör ett praktexempel på Swedish grace.

På väg ut till brevlådan för att hämta in morgontidningarna tog jag med den fyllda soppåsen. Kunde konstatera att i den gröna, förövrigt ur ett kundperspektiv felvända, tunnan var knappt botten täckt av tidigare påsar från familjens kastverksamhet. Ett litet bevis på att källsorteringen har kommit för att stanna och inte minst, att konsumtionssamhället bromsat in även i Linnefors.

Kallt ute och kallt i världen just nu. Fort tillbaka in i värmen. Nu kaffe.