14 januari, 2021

Kyla och inga nyheter

Av JanneHbom

Minus 29 i Luleå, sa de på radion. Jag kommer ihåg när vi hade -32 grader i Roslagen ett år i början på januari. Allt frös, inget startade. Förutom vår VAZ Lada – den enda bilen i omgivningen som hade startvev. Det var helt enkelt bara att veva igång motorn och sedan åka runt i byn och erbjuda starthjälp till alla behövande. Men kallt var det.

Först sparar regionen vaccin – men inte längre, nu ska det användas. Låter rimligt – oanvänt vaccin är nog inte det samma som verksamt vaccin. Med regionen menas Region Östergötland. Hur de gör i de 20 övriga regionerna vet jag inte. Däremot känns det som vaccinhanteringen är ett gott exempel på att sjukvården kanske borde styras nationellt istället för på 21 olika sätt.

Corren möblerar om i tidningen. För några dagar sedan bytte man strategi för kultursidorna. Ny chef, och numera eget TT-material (?). Idag kom nästa nyhet Bostads-delen en annonsbilaga utsmyckad med något hemma-hos-reportage, eget TT-material (?) och fastighetsförsäljningsskvaller flyttar in i B-delen. Två nyheter som egentligen inte är nyheter utan omorganisation och kan man gissa, besparingsåtgärder.

Själv tänker jag en rejäl och reell nyhet för alla Sveriges dagstidningar vore att de anammade Postnords strategi med varannandagsutdelning. Tänk er en dagstidning som utkommer varannan dag. Det vore sannerligen en nyhet att skriva hem om.