6 juni, 2016

Körschlaget – här bygger vi vinnare

Av JanneHbom

korsch_1000x450

I fredags avgjordes Körschlaget 2016 i Tranås. Fyra körer och en överraskningskör bjöd på en sprakande scenshow inför en minst sagt entusiastisk publik. Nu har det gått några dagar sedan festen i Parkhallen i Tranås och ska man försöka summera det hela så är det något smått fantastiskt som skett i Tranås, igen.

I början på året bjöds samtliga medarbetare i Tranås kommun in till Körschlaget 2016. En möjlighet att under ett antal körövningar arbeta fram ett köruppträdande med två låtar varav den ena skulle vara en låt från Beatles musikaliska skatt. Den andra däremot fick varje kör själva komma fram till och bestämma själva.

Vi skapade fyra körer, en måndags-, en tisdags-, en onsdag- och en torsdagskör av den enkla anledningen att så många som möjligt skulle få möjlighet att kunna deltagare på repetitionerna.

Dessutom, i hemlighet, startade ytterligare en kör på en avdelning, lite som en del av ett teambuildning-arbete.

Under hela våren pågår repetitionsarbetet och sakta under målmedvetet ledarskap från fantastiska och kompetenta körledare byggs helheten – harmonierna, stämmorna, koreografin, uttrycket och inte minst glädjen och innerligheten. Körsång är ypperlig friskvård och dessutom i en så stor organisation som en kommun ger Körschlaget möjlighet till att träffa och lära känna nya människor och kollegor. Vem vet vad bara det kan leda till?

Allt det här ovan är skäl nog till att genomföra ett så storskaligt projekt som Körschlaget ändå är. Men i Körschlaget i Tranås tas allt till ytterligare en nivå. Inte nog med att det skapats 4+1 fantastiska körer, låt oss också se till att ge dem en fantastisk scen att uppträda på. En festkväll, fullsatt med jublande publik och där körerna i sitt vänskapliga kamp eller ”schlag” också agerar uppvärmning och förband till Patrik Isaksson och inte minst superstjärnan Carola Häggkvist.  Sagt och gjort, så fick det bli. Att härliga Carola dessutom agerade prisudelare kommer säkert en och annan aldrig glömma.

Jag vet, jag är minst sagt part i målet, men det blev en helt fantastisk upplevelse och en störtskön kväll. Körschlagets körer bjöd på en förstklassig underhållning. Parkhallen kokade, skrek, klappade händerna och sjöng med. Alla var med ens vinnare. Allt slit men också all magasinerad glädje som skapats under övningsarbetet kunde släppas lös och leta sig in i alla som var där. Självklart skulle detta prisas. Och det blir verkligen enklare när alla är just vinnare. Fem priser delades ut. Alla lika viktiga och åtråvärda att vinna. Här är kategorierna, vinnarna och motiveringarna:

Säkerhetskören under ledning av Magnus Ericsson

Säkerhetskören under ledning av Magnus Ericsson

ÅRETS LAGBYGGE
Årets Lagbygge 2016 tilldelas Säkerhetscentrumskören under ledning av Magnus Ericsson.

Motivering
Totalt i lönndom har de repeterat och övat. Vi skulle nästan kunna prata om den hemliga säkerhetstjänsten. Den här kören bjöd på en helt fantastisk överraskning. Med tut och sprut, med glädje och kraft och inte minst Greger så har man bäddat för en teamwork-seger. Självklart som korvspad bjöd blåljus på Blåblus – vi ger oss sträcker upp händerna mot taket och utbrister:
Oogachakka vi ber att få tacka.

Låtar: Kom och ta mig och Hooked on a feeling

 

Tisdagskören under ledning av Helene Rydberg Larsson

Tisdagskören under ledning av Helene Rydberg Larsson

ÅRETS BEATLESKÖR
Årets Beatleskör i Körschlaget i Tranås 2016 tilldelas Tisdagskören – under ledning av Helene Rydberg Larsson.

Motivering
Det är helt oförståeligt varför den här kören ropar på hjälp. Här behövs verkligen ingen hjälp. Tvärt om. Vi faller pladask för denna fenomenala tolkning av en av världshistoriens mest välkända soundtracks. Vi jublar helt enkel bara:
Help, We need somebody
Help, not just anybody
We need YOU Tisdagskören!

Låtar: Help och ett Uggla-medley

 

mandag_1000x450

Måndagskören under ledning av Mariette Lagg

ÅRETS HELHET
Årets Helhet i Körschlaget i Tranås 2016 tilldelas Måndagskören under ledning av Mariette Lagg.

Motivering
I en körvärld fylld med gyllene solar, gnistrande leenden och inte minst idel vinnare tar den här kören med oss på en musikalisk resa i tusen nätter, via stora fältslag, genom stormar och blixtrar och dunder. Inte undra på att vi är euforiska och utbrister ni är hjältarna som gav oss allt –  Ni är alla heroes.

Låtar: Here comes the sun & ett medley med samtliga svenska Eurovisionvinnare.

 

Torsdagskören under ledning av Olle Nilsson

Torsdagskören under ledning av Olle Nilsson

ÅRETS SCENNÄRVARO
Årets Scennärvaro i Körschlaget i Tranås 2016 tilldelas Torsdagskören under ledning av Olle Nilsson.

Motivering
Att sjunga är vackert. Att dansa är också vackert. Men när man som den här kören lyckas med att på ett fulländat sätt kombinera dessa två blir det helt enkelt sagolikt fantastiskt. Med en underbar scennärvaro bjuder den här kören på ett körmässigt fulländat Hat-trick. Hatten av för Torsdagskören!

Låtar: Ob-La-Di, Ob-La-Da & Vart jag mig i värden vänder

 

Onsdagskören under ledning av Gustaf Montelius

Onsdagskören under ledning av Gustaf Montelius

ÅRETS KÖR
Årets Kör i Körschlaget i Tranås 2016 tilldelas Onsdagskören under ledning av Gustaf Montelius.

Motivering
Att sjunga i kör är att bidra lite till en bättre värld. Tillsammans hjälper vi varandra i sången. Och när det är som bäst och fungerar som mest då blir det magiskt. Den här kören är här och nu ett levande bevis på allt detta. Med en härlig klang och en fantastisk sammanhållning har ni skapat ett instrument som vi bara vill ha mer av. Tack för att ni bjöd på er själva.   Å visst – när som helst – We will let you entertain us.

Låtar: With a little help from my friends & Let me entertain you

Som sagt, alla är vinnare där och då den fredagskvällen i Parkhallen. Men jag tror också att alla är långsiktigt vinnare här och nu i Tranås kommun. För med körschlaget i Tranås har kommunens medarbetare visat att ALLT är möjligt. Och med den insikten kan man komma långt. Tack för den här gången Tranås. Love U.