19 maj, 2020

Jag, en slarver

Av JanneHbom

En vaccin-slarver det är vad jag är. TBE härjar i området. Fästingarna är stora som nötboskap och jag har försummat mitt eget vaccinerade. Halvvägs gav jag upp – för tre år sedan. Nu har jag efter att jag läst i lokalpressen att TBE hänger lite överallt i Östergötland bestämt mig för att se till att slutföra, även om det innebär att jag måste börja om.

TBA döps fordon numera om till när man hänger på lite krockytor och varningsskyltar där bak. Gamla uttjänta brandbilar, glassbilar, bussar och dylikt får nytt liv – nu som skydd för vägarbetare, motorhaverister och punkterade transporter. Skulle du dock se en tradare längs med E4:an som utan TBA-skydd hazardblinkar samtidigt som du ser ett par jeansklädda ben sticka ut under fordonet kan du med största säkerhet utgå från att benen och resten av kroppen tillhör en polsk chaufför. Deras dödsförakt verkar verka i en alldeles egen liga.

TBC (Tuberkulos) är en av världens mest spridda infektionssjukdomar. Varje år insjuknar tio miljoner människor i sjukdomen och varje år dör omkring en och en halv miljon av TBC. Uppemot en tredjedel av jordens befolkning anses vara bärare av bakterien. Vaccin finns! Just saying.

TBT (Throwback Thursday) är traditionen att publicera gamla foton på internet på torsdagar. I synnerhet då på Instagram. Men i dag är det tisdag så jag nöjer mig med att boka in tid för spruta i framtiden – TBD (Tid bokad dårå).