20 september, 2014

Idag är det Bokmässa

Av JanneHbom

ostbok14_600

[LINNEFORS 2014-09-20] Idag är det dags för bokmässa. För tredje året i rad slår Östergötlands Bokmässa upp portarna på det vackra biblioteket i Linköping. Ett arrangemang som vuxit från en ny regional mötesplats för oss som sysslar med litteratur till en heldag fylld med utställare, aktiviteter, workshops och spännande föreläsare och diskussioner från tre scenen.

Bakom arrangemanget står den ideella föreningen Östergötlands Bokmässa och medlemsantalet ökar dag för dag. Det är med glädje som jag deltar i styrelsearbetet och inte helt utan förvåning kan konstatera att litteraturbranschen i vår region sysselsätter betydligt fler än jag i någonsin kunnat ana. Det finns en kraft och vilja som om dessa paras med alla de idéer och uppslag som dyker upp och omsätts i aktiviteter och evenemang kan hjälpa till att sätta Östergötland på kartan som en av de mest intressanta plasterna i vårt land för litteratur och litteraturvänner.

Men vi börjar med att glädjas åt dagen som är idag. Jag hoppas att så många som möjligt tar chansen att besöka Östergötlands Bokmässa idag den 20 september. Fri entré och portarna öppnas kl 10 och ända fram till klockan fyra i eftermiddag kan du vandra runt i en bokstavlig bokskog.
Och du, välkommen till Linnefors Förlags monter.