17 november, 2020

Härliga hjältar och fräna fjäderfän

Av JanneHbom

Harry är namnet för dagen. Ja, inte namnsdagsnamnet för det är Emil och Emilia. Harry gör sig förtjänt av den här dagen tack vare sitt arbete. Eller rättare sagt, resultatet av sitt arbete. Harry jobbat nämligen på tullen i Skåne. Han har under det gångna året gjort 56 beslag av narkotika till ett sammanlagt värde av, håll i dig, 393.000.000 kronor. Det är klart att han är namnet hela dagen och inte bara det.

Harry har nu också utsetts till årets narkotikasökhund 2020. För Harry är en hund, en labrador, en hjälte. Hundar är oftast det både i det stora och i det lilla. Hipp, hipp Harry.

Jag hade en gång en farbror som hette Harry. Han var egentligen gift till en av morsans kusiner men jag kallade honom farbror Harry. Han var också lite av en hjälte. En gång i tiden under ett världskrig flydde han hit till Sverige från Baltikum. Han kunde berätta historier och samtidigt vara en mycket god lyssnare. Det är absolut hjältematerial i människor som kan det.

Ute regnar det. Men det är varmt. DN låg i lådan idag. FHM får sig säkert en skrapa idag också i den blaskan. Det får de nästan varje dag. Oförtjänt eller inte. Vet ej. Vet bara att jag är som alla andra riktigt less på viruset. Då gäller det att hitta energi på annat håll.

Jag gillar fåglar. Jag har gått med i en grupp på fb som heter typ FÅGLAR INPÅ KNUTEN – det är fullständig guldgruva om man gillar fåglar. Det en fotot efter det andra, det ena och det andra mer eller mindre fantastiska – jag rullar runt bland kungliga kungsörnar, triumferande tofsmesar, speedade spillkråkor och all sköns fräcka fågelbilder i några minuter och så är tungsinnet utbytt mot birdie birdie nam nam.

Nu kaffe.