17 april, 2014

Europa är splittrat

Av JanneHbom

slottfeo_1000x450

[OSTSEEBAD GÖHREN 2014-04-17] Telefonbolagen gör allt vad de kan för att försvåra en europeisk union. Genom ett i det närmaste fedodalt synsätt har de de delat upp telefonmarknaden på ett sådant sätt att varje sann syndikalist borde gråta glädjetårar. Nationsgränserna blir heliga.

Varje dag åker vi européer över landsgränserna och varje dag straffas vi med ockerpriser på samtals- och datatrafik. Din nationella teleoperatör sluter samarbetsavtal med några av sina kollegor i det land du gästar. Men du som kund drar inte nytta av dessa avtal alls utan de går bara ut på hur de ska dela upp rovet sinsemellan sig.

Med en växande datatrafik är det ändå bland dessa ettor och nollor som operatörerna gör de riktigt stora vinsterna. Många är de smartphones-ägare som glömt att avaktivera funktionen för data-roaming för att sedan på nästa telefonräkning kunnat konstatera att det blivit utsatta för regelrätta rån från sin operatör.

Istället för att tillse att det skapas en
skälig nationsövergripande prismodell väljer alltså din operatör istället att erbjuda dig att, fortfarande oskäligt dyrt,köpa till data-roming för ett visst antal megabyte under till exempel ett dygn. Ren och ram hästhandel helt utan kunden i centrum. Någon borde ringa 112.