17 februari, 2016

Dragos, fiber och kloka beslut

Av JanneHbom

fantomen_1000x450

ONSDAG – Ljuset har verkligen börjat sitt återtåg och idag verkar bli en vacker dag. Och en födelsedag. Så det är bara att stoppa ljusen i tårtan. Dels så är det dags igen för Boxteatern. Jag längtar till i eftermiddag då vi drar igång igen. Dels så fyller ju självaste Dragos 80 år, om inte just idag så i varje fall i år. Dragos, mera känd som Fantomen är ju Lee Falks maskerade hjälte som var ett givet läsinslag under hela min uppväxt. Självklart var jag med i Fantomen-klubben och faktiskt under någon rensning eller städning(!) för några år sedan dök det upp -medlemskortet – med det hemliga kodspråket och allt. Fantomen var en av mina hjältar. Idag, trots födelsedag och allt får han byta plats med skådespelarna i Boxteatern. Det är hjältar det.

Finns lite fler hjältar i Boxholm också. Det är ett modigt och smart och rent av självklart beslut att flytta ungdomsgården till det av kommunen nyinköpta bankhuset mitt Boxholm City. Det om något borde kunna få med ännu fler ungdomar i verksamheten. Jag applåderar.

Konstaterar att i Tranås kommun är man på landsbygden arga för att man måste betala lite mer för att få tillgång till fiber jämfört med i stan. Här på landsbygden i Boxholm skulle vi nog ställa till med fest om vi bara fick möjligheten till fiber. Men det är klart, vi är ju östgötar guschelöv.