3 april, 2016

Dagsnotering

Av JanneHbom

nonordea_1000x450

SÖNDAG – Dagen efter premiären av En konsert 3 orter och uruppförandet av Tre små sånger om kärlek där Hans Lundgren, director musices emeritus vid Linköpings universitet tonsatt tre texter från min bok Gilla. Det var en märklig känsla att stå där i kyrkan omgiven av korister som sjöng mina ord klädda med Hans musik.

Rockade lite dag men framförallt cymbalerljud har gått hårt åt min hörsel. Idag repade jag för första gången med hörselproppar. Allt för att spara öronen. En ganska märklig upplevelse det också.

Det känns som att vädret här ikring för första gången ställde om sig till vårläge. Varmt, till och med i vinden. Och när eftermiddagsregnet kom var det inte det där ruggiga, kalla utan mer milt och försiktigt. Dagens skogspromenad var skön och till och med mossan kändes grönare än vanligt. Kanske till och med att hostan drar sig tillbaka så att jag kan komma igång med träningen igen?

Nordea verkar vara en riktig skitbank. Nordbanken var det redan på sin tid för att inte tala om PK-banken som den hette ännu tidigare. Ränderna verkar inte gå ur. Rent generellt verkar det som om bankerna just nu tävlar om vem som ska framstå som mest osympatisk. Märkligt, verkligen märkligt.