16 mars, 2015

Boxteatern – där allt är möjligt

Av JanneHbom

Boxteatern_logo_1200

I dag vill jag berätta om en alldeles särskild födelsedagstårta som jag har bakat tillsammans med Boxholms kommun. En tårta fylld med glädje och hjärta. Redan nu på onsdag den 18 mars firar vi födelsedag. Då föds nämligen Boxteatern – där allt är möjligt. 

VÄLKOMMEN TILL BOXTEATERN – Boxteatern är arbetsnamnet på en teatergrupp inom Boxholms kommun som är öppen för deltagare med funktionshinder. Vi har valt namnet Boxteatern av flera skäl. Dels för att vi finns i Boxholm, dels för att det är teater som vi ska syssla med, men framförallt för att vi i vårt arbete vill visa att man kan komma långt genom att tänka utanför Boxen – att se varje deltagares möjligheter. Vi träffas en gång i veckan för att tillsammans upptäcka möjligheterna inom teaterns värld. Med bland annat drama/teaterövningar, dans, sång och musik, kostym och scenografi formar vi tillsammans verksamheten. Kanske bjuder vi någon gång rent av på en föreställning men det är inte det viktiga. Utan målet med våra träffar är att vi ska ha roligt samtidigt som vi lär oss något nytt om oss själva och varandra.

EN GÅNG I VECKAN – Boxteatern träffas på onsdagar och som deltagare har man möjlighet att delta i en av två grupper;
» Onsdagar kl 15:45 – 17:00
» Onsdagar kl 17:00 – 18:15
Antalet deltagare per grupp är maximerat till 10 personer. Under träffarna passar vi också på att ha en fruktstund tillsammans.

FÖRSTA GÅNGEN – Nu på den första träffen onsdag den 18 mars träffas vi alla kl 15:45 för information, gruppindelning och lite praktiska saker.

VÅRTERMINEN 2015 – Vårterminen 2015 är vår första termin vilket bland annat innebär att vi under denna kommer att tillsammans forma innehållet inte minst utifrån vad deltagarna vill göra. Under vårterminen 2015 träffas vi under totalt 11 onsdagar. De datum som gäller är; ons 18 mars ons 25 mars ons 1 april ons 8 april ons 15 april ons 22 april ons 29 april ons 6 maj ons 13 maj ons 20 maj ons 27 maj

LOKALEN – Boxteatern är tänkt att hålla till på NYGATAN9. Kulturhuset centralt beläget i Boxholm på Nygatan 9. Där har vi allt vi behöver; en riktig teaterlokal, med scen, ljud och ljusanläggning. Dessutom tillgång till musikinstrument och inte minst ett rekvisitaförråd att utgå ifrån.

LEDARE – Ledare för grupperna är Janne Holmbom.

NYFIKEN OCH FYLLD MED FRÅGOR? – Hör gärna med dina vanliga kontakter och personal inom Boxholms kommun. Du är alltid också välkommen att kontakta Janne Holmbom på tel 07052-573 80.

Välkommen till Boxteatern – där allt är möjligt!