12 januari, 2016

Ålder, Bowie och vatten

Av JanneHbom

ettglasvatten_1000x450

TISDAG – Gunde fyller femtiofyra, journalisten Steffo Törnquist fyller sextio och kommunalrådet i Tranås som är sextioett anses ha åldern emot sig för att bli ordförande i Region Jönköping. Det är inte lätt att bli gammal. Själv vaknade jag upp en dag och var inte längre tjugosju utan femtioplus. Men, jag är tveksam till att det verkligen är min ålder.

Ålder? Löjligt. Gunde är ju fortfarande lika lekfull och energisk som i sin glans dagar. Steffo, pubertalt pubertal och en av TV4’s bästa medarbetare. Och Anders Wilander, kommunalrådet i Tranås, en hypermodern politiker med samarbete och resultat som lysande ledstjärnor. Region Jönköping kan nog inte få en bättre ledare, kanske mycket tack vare att han har den ålder han har.

Tänkte skriva något om Bowie men det gör ju alla andra. Lyssnar på honom istället. Och tar ett glas vatten. Men bara ett. Lagom är bäst, i varje fall enligt en gammal ”TT-nyhet” som på nytt snurrar i både gammelmedia och digitala dito. ”För mycket vatten kan vara livsfarligt”. Sanningen är väl den att det mesta är farligt i för stora doser. Utom möjligen kärlek och gurkmeja.

SPAR1