22 januari, 2019

Akvarell & jäv

Av JanneHbom

Det är lika bra att jag direkt anmäler jäv inför dagens konstverk. Det är nämligen målat av Karin Holmbom som råkar vara min fru. Idag den 22 januari är hennes födelsedag.

Karin målar till och från.  Oftast i akvarell. Hon har varit med på samlingsutställningar ibland annat Vadstena och Mjölby men också haft separatutställningar. Jag tycker att hennes målningar är drivna utan att bli överarbetade och det finns nästan alltid något nytt som dyker upp om du betraktar verken tillräckligt länge. Det känns som om hon vill berätta en historia med varje bild. Hon vågar dessutom välja motiv som många gånger inte hör till akvarellmålarens första- eller andraval.

Jag har givetvis många favoriter, men idag väljer jag att här visa Par som är en ganska stor akvarell och som jag aldrig kan se mig riktigt mätt på. Vi diskuterar den också ganska ofta efter som den hänger i vår matsal här i Linnefors och är mitt blickfång när jag sätter mig till bords. Du är välkommen att titta förbi och titta på den du också.

Men som sagt, idag fyller mitt hjärtas ljus år.  Grattis älskling.

Några av Karins tavlor finns också att betrakta (och köpa) hos Carina i butiken på Linnefors Korgmakeri.

#enbildkonstnärperdaghållerdoktornborta #konst #konstpaus