8 april, 2021

7APR.21

Av JanneHbom

Snökanon, inte i betydelsen vapen utan snarare åsyftande mer det musikaliska att det ena fallet knappt hinner ta slut innan nästa fall tar vid. En sådan kanon av snö. Nu. 7 april. Onödigt. Längtar oändligt efter
2-siffriga temperaturer. Och lite vindstilla.

Kanske skulle vi våga oss på att ta ett par dagar på Österlen i sommar, tänkte vi. Ännu en gång är det bara att konstatera att man är inte det minsta unik. Tydligen tänkte många, många, samma sak. Österlen översvämmas av turister braskade teve’s nyheter. Vi slaskade. Kanske åker vi inlandsbanan istället. Den finns absolut på min bucketlist.

Kockslaget, tårtkriget och hela Sverige brakar samman. Till alla dessa mer eller mindre krigiska uttryck sällar sig nu ytterligare ett: VACCINKAMPEN. DN skriker ”Så hamnade Sverige och EU efter i vaccinkampen”. Det verkar finnas någon skruvad böjelse att göra allt till en tävling – gärna på liv och död – även då insatserna faktiskt är på liv och död. En i det närmaste anal magnetism som drar till sig de sämsta som efterled till något som i grunden är gott. Tårtor och vaccin och för den delen kockar är ju i grunden gott eller gör gott.

Jag tar fasta på det goda och säger som Gösta Engström, mannen som gav just anal magnetism ett ansikte, ”Krama varann i trafiken”. Även om Göstas tumregel om rattmuff på eller av kanske inte är grundmurad en dag som denna. Nu tretår och raggsockor.