6 maj, 2021

6MAJ.21

Av JanneHbom

Idag är det dags för andra sprutan. Hepp! Läste att när 60 procent eller fler av oss är sprutade kommer monstret att vika ned sig. Tappa kraften. Mista förmågan att sprida sig. Inte tillräckligt med värddjur att tillgå helt enkelt. Ändå finns de människor som avstår – som bara tänker på sig själva. När det egentligen handlar om att tänka på andra. Att ta en för laget (eg 2). Eller de som kräver valfrihet? Jag vill kunna välja märke A eller märke B! brölar de. De fattar inte att valet finns redan där. Spruta eller riskera svår Covid. Suck!!

Lundells Vardagar 4 och 5 recenseras i DN – älskar karln. Till och med den kvinnliga anmälaren viker ned sig trots att det är allt annat än legio bland kvinnliga skribenter att gilla monoliten på Österlen. Jag kompenserar för det – min kärlek till Ulf är outsinlig. Snacka om ett hardcore fan. Patetiskt? Ja, absolut.

Bra artikel om Strålsnäs i veckans Östgötatidningen. Den orten har en potential som verkar gått kommunmaktahavarna förbi. Märkligt! Men det går väl att ändra på. Säg det om varar för evigt.

Ja, det skulle vara vädret då, eller ovädret. Sköna Maj är allt annat än skön och kollar man i någon av alla dessa väderappar så verkar de alla stirra in i samma kristallkula – regn och kyla, regn och kyla. Men va f… det är bara att hoppas och självklart lyssna till Lundell: ”Vi går mot bättre tider, tro mig, tro mig. Det här är inget skämt…” Dag för dag. Nålstick efter nålstick.