14 december, 2021

3ADVENT.2021

Av JanneHbom

Uttern har siktats här i Linnefors. Det hör liksom årstiden till. Lite kyla, lite snö men framförallt iskanter på ån så dyker den upp. Härlig, strömlinjeformad. Om den vore en sportbil skulle den förmodligen ha ett alldeles perfekt s-värde. Låg bränsleförbrukning. Bra i dessa tider.

Dessa tider, där det inte blåser, så förbered dig på kostsam el. Spännande att vi vi lagt nästan alla ägg i den korgen. Det är min gud skillnad på vind och blåsning.

Annars har vi haft namnsdagsfirande i dagarna två. Först Anna i torsdags och sedan Malin i fredags. Det gäller att passa på när tillfälle ges.

Såg att DN utsåg Kerstin Ekmans Löpa varg till årets roman. Det är bara att hålla med. En riktigt bra och stark roman. Imponeras över hur nya berättelser hela tiden verkar komma till henne. Hoppas verkligen att det kommer fler. Jag menar, 88 är ju det nya 37. Grattis också till Lisen som hade två böcker med på 10-bästalistan för barnböcker. ”Furan” som knep sista pallplatsen är dessutom en ruskigt bra barnbok rent BOKstavligt, men tall dårå.

Påtår!