2 mars, 2021

2MAR.21

Av JanneHbom

Pugh fyller 74. Grattis! Rock-på-svenska-grand-old-man.

Andra tränger sig före i vaccinationskön. Patetiskt. Fult. Medan vi andra sitter snällt i båten och väntar på att vårt namn ska bli uppropat. Eller för att travestera Rogefeldt ”Dom har ett sätt som vi inte har…” – men vi vet ”…med lite solidaritet går dagen att leva, natten att sova.”
Jo, jag vet, det var Grymlings som gjorde låten känd men det var Mr. Rock från Västerås som skrev den.

Grymlings, grym röst har han Mikael Rickfors. Djup, färgad och stålborstad. Det var först här om dagen som det slog mig vilka röstsyskon de är han och Chris Rea. En artist jag nog aldrig riktigt lyssnat på. Ska göra det nu.

Såg trumpen fladdra förbi på teven. Trodde han gömt sig i ett djupt hål. Men sådant händer väl bara i Libyen eller Irak. Istället verkar han helt oberörd och staplade adjektiv på sitt vanliga sätt. En timme höll han tydligen på att prata. Herregud, god save us all! Eller hur det nu är de säger där borta.

Själv är jag just nu torsk på fondtapeter, eller motivtapeter, eller vad de nu kallas. Jag har hittat ett ställe på nätet där det verkar finnas oändliga mängder och motiv att välja mellan. Det ena coolare än det andra, det tredje kitschigare än det fjärde och så vidare… Kanske blir det en fondtapet till vårt sovrum, kanske inte. Men ett är klart den klassiska vårdhemslooken som vi lyckats få till och levt/sovit ett tag i bör uppgraderas till något annan. Typ, vad som helst.

Det finns faktiskt redan ett lyckat exempel med fondtapet i hushållet. Det är yngsta dotterns rum som fyllts med en skir bokskog där solljuset silas ned genom lövverket. En perfekt plats för ljusterapi eller för att alltid få uppleva lite vår. Sätta sig i sängen med utsikt över skogen och låta fågelsången via CD-spelaren kvittra ut i rummet.
Det är det bästa för mig.