20 maj, 2021

20MAJ.21

Av JanneHbom

Bitcoin störtdyker i värde. Kanske är kryptovalutan rena rama kryptoniten för dagens dititala klippare.

På tal om Stålmannen. Nu kommer förklaringen till varför superhjälten i blå spandex och rött badlakan inte setts på ett tag. Det finns ju inga telefonkiosker längre. Så har det varit länge. Förutom på Skansen. Där han förövrigt sågs senast.

Dagens telefonkiosker är i stället de där pop-up-butikerna som finns överallt där människor rör sig och som befolkas av gapiga yngre män som vill sälja på dig ”marknadens bästa mobilavtal”. Sanningen är väl snarare så att det finns inga bra mobilavtal, i varje fall inte om du bor på svensk landsbygd. I varje fall inte om vi pratar täckning. Uselt. Men Telia plockar ned koppartråden ändå.

Jävla gnäll! Bryter av med lite positivitet. Tusse vidare till final. Svanänkligen i Svartån vekar ha träffat ny partner. Och flugsnapparen har hittat flugor att snappa.

Snappa, Sappa, soppa. Ja visst ja, positivt skulle det vara.

Jörgen Huitfeldt skriver ledare i DN där han ganska sunt resonerar om manlighet och bristen på prat om positiv manlighet. Han menar att det kollektiva skuldbeläggandet av mannen blir kontraproduktivt. Han för ett intressant resonemang. Som han givetvis kommer att få skit för.

Igår kväll – final i Kontrapunkt. Himla glad över att Jenny Linds lag vann. Jenny Lind – där har ni en riktig ambassadör för alla Sveriges bibliotekarier, men framför allt för litteratur och läsning. Och livsglädje. Hon sken som solen i Karlstad och alla andra solar när hon stod där framme med knäppta händer och glittrande ögon och insåg att de tagit sig ända fram till prisbucklan. Sann och osminkad glädje. Härligt! Verkligen härligt!