27 november, 2022

1:A ADVENT 2022 

Av JanneHbom

Redan första advent. Trots att vi har en bit kvar av November ska första ljuset tändas. I den mosslösa adventsljusstaken. Jag menar man är väl säkerhetsmedveten. Tar på mig hjälmen och startar kaffebryggaren. Men innan dess har jag kontrollerat att jordfelsbrytaren har full skyddsfunktionalitet.
Säkerhet är årets julklapp. Eller om det var hemstickat?

Hemkört blev i många år bortkört och ersatt av hitkört från Tyskland. Men kanske bränslepriser och än en gång ökade pålagor på det alkohol som svenska staten erbjuder leder till en ny renässans för gör-det-självaren. Försäljningen av aktivt kol har i varje fall skjutit i höjden. Undrar om det finns essenser för Gammel Dansk?

Eldar i köksspisen och tänker på alla i de som ska frysa i vinter. Det verkar ju för övrigt vara Putins tanke. Att kan han inte skjuta och bomba ihjäl ett folk så kanske han kan frysa ihjäl dem istället. Grym är väl bara förnamnet på den despoten.

Strömstaren är tillbaka här i Linnefors. Eller, jag vet egentligen inte om den varit borta men det var länge sedan jag såg den. Nu möter jag den nästan varje gång jag går över broarna. Vinterbadare i frack och med sina nigningar innan dyk uppvisar tättingen en smidighet som en ’artrosig’ gubbe som jag avundas rejält.

Funderar starkt på att odla skägg igen. Såg att Norrlandsoperan sökte ”manliga” män. Men tvekar i samma stund då det tydligen var stumma roller. Inte riktigt min grej. 😉

Påtår! (Ska bara plocka fram brandsläckaren, brandfilten, stegen och hjärtstartaren innan. Det är inte klokt vad hjälmen skaver.)