19 november, 2021

19NOV.2021

Av JanneHbom

Här om dagen tänkte jag när jag gick där i mörkret på morgonkvisten – vad skönt att det inte blåser. Det har varit förhållandevis lite blåst i höst. Hinner knappt tänka klart tanken förrän jag känner en lätt bris mot kinden. Och idag fläktar det friskt. Det kanske är det som är lösningen på allt – tänk tvärt om – så slår det in.

En egentligen i grunden ganska otäck tanke. Men bättre än att inte tänka alls. Eller? Tänk inte, jobba bara. Var det inte så han lyckades ta sig igenom arbetspasset Foodora-budet. Han som givit gigg-ekonomins trälar ett ansikte.

Papperspriserna skjuter i höjden. Verkligen i höjden. Det kanske är så att prislappen på papper blir den egentliga dödsstöten för papperstidningen. Själva sitter vi och räknar på vad det kommer att innebära för lilla, lilla Boxholmsbladet. Jag kan bara gissa hur räkne-nissarna på SvD eler till exempel Corren svettas bland Excel-blad och formler.

Men det kanske bara är naturens gång. Om vi bara elektrifierar allt så löser det sig nog. Elektrisk tidning, elektriska bilar, budbilar. Sladdlöst, möjligen sanslöst i varje fall sladdlöst. El är den nye guden. Allt funkar med el. Har du en manuell tandborste? Din dinosaurie – det ska vara eltandborste. Har du en naturell cykel? Din bakåtsträvare – det ska vara en elcykel (gärna skattesubventionerad). El är sannerligen den nye guden. El är livet.

Jag slås av en tanke – vilken tur att det blåser.