18 december, 2023

18DEC.23

Av JanneHbom

Post Lucia och snön är borta och mörkret är mörkare än Vreeswijks självdeklarationer på den tiden det begav sig. Putin är fortfarande bindgalen och nu säger man att dieseln är billig bara för att den kostar mer än 22 kronor litern. ICA-märkta månglare får gå fängelse och oljeshejker styr miljömöten i hitte-på-staden Dubai. Det är vår värld.

Snön då, ja faktiskt den är lite saknad även av mig som är en kronisk vinterallergier. Men jag är också hundägare och dagens markförhållanden 50% vatten, 40% gyttja och 10% skogsavfall kräver massiv sanering innan ingång, varje gång. Dessutom ger den vita snön en illusion att det är lite mindre mörker än vad det egentligen är

Putin då, ja karln är väl dödssjuk i syfilis, eller galet blyförgiftad eller kärnfrisk och bara galen på det där patologiskt oförklarliga sättet. Oavsett vilket – otäckt, riktigt otäckt.

Dieseln då, ja det är ju bara ett exempel på det där sluttande planet. Eller som Kjell Höglund skaldar ”man vänjer sig”.

ICA-månglarna då, ja de ville väl komma åt stammis-priserna. Jag tror att hela ”ICA-skolan” inte skulle klara av en rejäl granskning. Men jag är inte så säker på att Coop i sin nuvarande tappning skulle fixa den heller. Cornelis, ni vet han med självdeklarationerna skaldade ny text till sin gamla text ”I natt jag drömde” som passar som hand i handske här:

En dag var hela jorden såld:
Det blev ett herrans liv!
Vad ska en köpman ta sig till!?
Vad blir nu hans tidsfördriv?

Och köpmän satt i många dar
Och här är vad dom fann:
När ingenting kan köpas mer
Så säljer vi varann!

Dubai då, nej det är alldeles för många som kokar en soppa som måste innehålla lite av just de tycker om. Var och en med egen slev.

Dystert? Absolut men det är ju måndag och bara början på en ny vecka. Mirakel kan ske. Nu på söndag till exempel, då föddes ju jultomten omgiven av Staffan och Pepparkaksgubbarna med gåvor från Ikano, Ullared och MOS, eller hur var det nu…