15 maj, 2021

15MAJ.21

Av JanneHbom

Carola till slottet och regn ute. Lyssnar på fantastisk låt med Ellen Sundberg. En elva och en halv minuters odyssé genom 1986 – cool enformig musik och episk text av Bodil Malmsten. hela plattan är tydligen en hyllning till Bodil. Måste lyssna mer.

Träningsvärk i hela kroppen, men egentligen borde det heta arbetsvärk. För det är därifrån den kommer. Från kroppsarbete. Bra för själen. Kanske dessutom bra för huset.

Trafikverket har åter igen IKEA-behandlat vägen som går förbi här. Det funkar så att myndigheten häver ut kladd och grus och vi trafikanter kör fram och tillbaka för att göra vägbana av det hela. Precis som IKEA alltså, hälften av jobbet var, i den bästa av världar. Men med stenskotten ökar vårt pensum – med nya rutor och snabbare upprostning av farkosterna. Så 30 – 70 är nog mer hur dealen landar.

Göran Tunström, 21 år sedan han dog. En satans bra författare. Kanske en av de största. Från Värmland dessutom. Precis som Kajsa. De bästa människorna kommer nog från Värmland. Eller från andra platser.

Jag undrar om Smironoff också kommer från Värmland? Hon hyllas igen. Den här gången för den nya romanen ”Sockerormen”. Hon ligger på samma förlag som Klas Östergren. Den mannen är ju sannerligen läsbar. Länge sedan jag upplevde ett sådant läsäventyr som med hans ”Renegater”.

Umeå, hon kommer från Umeå – andra platser alltså. Carola däremot kommer från Hägersten.