13 februari, 2023

13FEB.23

Av JanneHbom

Härligt att läsa en lysande recension i SvD av ”Kaos är granne med gud” – Norén-pjäsen med regi av bästa Pontus Plaenge. Det är annat än fjorton sidors wikipediatexter i s.k. essäformat i lokaltidningen. Biljetter givetvis bokade. Ser särskilt fram emot att få se Per-Johan Persson som Ernst.

Galet att det fortfarande är vinter och vädret ute påminner mer om slutet-av-mars-väder. Men för en vinterförnekare som jag är det bara att ta emot med öppna armar.

Annars stavas mitt mellannamn fortfarande trött – jetlag denna gång var särdeles envis. Men det är bara att kämpa på. Man är ju fortfarande brutalt ung för sin ålder. Hepp!

Forsarna dånar. Det är högt vatten i Svartån nu. Tekniska verken kramar nog ut allt vad de kan då kilowatt betyder dollar i linköpingsbornas kassakistor. Vad gör vi inte här på landsbygden för att se till att stadsborna ska må bra. Förvisso sliter vattenregleringen på åns kanter, och våra marker översvämmas men vad då. Tyskarna betalar ju bra för svensk el. Och det är klart vi måste ju vara med och betala för tyskarnas felsatsning på gas från en despot.

Gick upp till brevlådan idag. Förvånades över hur ljust det blivit nu på mornarna. Glädje. Hörde, trots forsdån, både talgoxe och domherre. Alltid nått!