6 december, 2015

2:a advent

Av JanneHbom

2advent_1000x450

2:a ADVENT – Vinden sliter och klibbalarna som står som ett garnityr längs med åkanten drabbas än en gång av tandlossning. Det glesnar allt mer i raderna. Men det är nog inte att det till och med går gäss på ån som gjort att strömstaren ännu inte visat sig. Det är nog helt enkelt så att badtemperaturen är inte tillräckligt frisk ännu för att locka till sig vinterns ständigt nigande gäst.

Tillbringade lördagen i ett tempel. En plats för kommers och fika, stress och handel, men tycker ändå att dagen bjöd på både trevliga möten och intressanta samtal. Kommersen märket jag egentligen inte så mycket av. Kanske för att vi stod i ett blindtarmsbihang en bra bit från altargången eller kanske bara för att vi inte erbjöd robotiserade dammsugare utan böcker och bjud-pepparkakor. Men det var en bra dag.

Ikväll är det ett annat tempel som gäller. Av slaggsten. Luciakröning i Boxholms kyrka. En ära att få kröna ljusets drottning i en tid då det inte räcker att bara vrida om strömbrytaren för att jaga bort mörkret. En tid där vi alla måste lysa som motkraft till de som trivs bäst i skuggorna.

Vinden friskar i. 2:a advent. Och självaste jultomten har namnsdag. Min önskelista är klar. Jag önskar mig mera ljus. Överallt. Till alla. Och då helst kunskapens ljus. För det har genom tiderna visat sig vara det bästa ljuset.